Hlavní obsah

Pozor na satanistické pedofily. HBO uvede seriál o konspiracích Trumpovy éry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestidílná dokumentární minisérie Q: V oku bouře začne 22. března na HBO GO. Pátrá po autorovi souboru konspiračních teorií QAnon.

Trailer seriálu Q: V oku bouřeVideo: HBO

 
Článek

Jako QAnon je označován souhrn řady neprokázaných konspiračních teorií. Nejznámější z nich tvrdí, že tajný spolek satanistických pedofilů provozuje mezinárodní obchod s dětmi. Jeho členy mají být hollywoodské hvězdy a hlavně Hillary Clintonová, Barack Obama a George Soros.

Také má existovat jakési spiknutí Deep State, které chce ovládnout Ameriku. Tu může zachránit jedině Donald Trump.

Foto: HBO

Příznivci konspirační teorie v ulicích.

Konspirační teorii začal po internetu šířit v roce 2017 anonymní uživatel „Q“, který tvrdí, že zná tajné dokumenty americké vlády (americká prověrka Q zaručuje přístup k přísně tajným informacím týkajícím se národní bezpečnosti). FBI označila QAnon za možný zdroj terorismu.

Soros. Démonizovaný miliardář ve filmu

Film

„Tato investigativní minisérie s globálním přesahem po dobu tří let zachycuje vývoj tajemné osoby známé pouze pod pseudonymem „Q“. Díky exkluzivnímu přístupu ke klíčovým hráčům odhaluje, jak tato anonymní postava využívá konspiračních teorií a dezinformací k obcházení pravidel internetu, ovládnutí politiky a k manipulaci veřejného mínění,“ uvedla za HBO GO Pavla Brožková.

V šesti epizodách se minisérie také věnuje tomu, jak QAnon ovlivňuje americkou kulturu a kam až může vést neomezená svoboda projevu na internetu.

Reklama

Výběr článků

Načítám