Hlavní obsah

Popová princezna Iveta Bartošová se vrací

Jaké byly začátky jedné z našich nejpůvabnějších zpěvaček Ivety Bartošové, její vztah s dvojčetem Ivanou a co ji spojovalo s muzikantem Petrem Sepéšim?

Trailer Iveta Video: Voyo

 
Článek

Minisérie z dílny Voyo Originál nazvaná Iveta mapuje období jejího života od školních let až po sametovou revoluci, kdy jí bylo třiadvacet let. Na Voyo bude mít premiéru 6. května.

Scenárista a režisér Michal Samir potvrdil, že o natáčení jednal se synem Ivety Bartošové Arturem Štaidlem, který neměl žádné výhrady. Přes Artura také tvůrci dostali souhlas zpěvaččiny maminky.

Iveta Bartošová vyrůstala ve Frenštátě pod Radhoštěm spolu se starším bratrem Lumírem a dvojčetem Ivanou. Od dětství zpívala v lidové umělecké škole, poprvé výrazně prorazila v roce 1983, kdy zvítězila v okresním kole pěvecké soutěže Talent v Novém Jičíně. Následoval postup do krajského kola v Třinci i soutěž Zlatá loutna, v obou soutěžích obsadila druhé místo.

K výčtu úspěchů si Iveta mohla připsat také účast na festivalu Mladá píseň Jihlava. Tady potkala Petra Sepéšiho, se kterým nazpívala tehdy úspěšné hity Červenám, Knoflíky lásky nebo Medové dny. To všechno minisérie zmapuje a nabídne divákům.

Ivetu Bartošovou hraje Anna Fialová, Petra Sepéšiho Vojtěch Vodochodský. Oba jsou jim nejen podobní, ale velmi dobře zpívají. Sestru Ivanu ztvární Eliška Křenková a jejich matku Alena Mihulová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám