Hlavní obsah

Píseň Matky zve na komedii o mateřství s Vagnerovou, Hřebíčkovou a Prachařem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na českou komedii Matky upozorňuje nový klip se stejnojmennou filmovou písní, kterou nazpívali Jakub Prachař a Berenika Kohoutová.

Píseň z filmu Matky

 
Článek

V celovečerním filmu debutující režisér Vojtěch Moravec sleduje osudy čtyř kamarádek (Hana Vagnerová, Petra Hřebíčková, Sandra Nováková a Gabriela Marcinková).

Komické i vážné momenty se střídají v komedii o mateřství a dětech, kde Prachař hraje obětavého přítele prvorodičky, který je nucen natáčet i porod.

Fenomén Netflix. Nemá pravidla pro dovolenou a lidi nekontroluje, píše zakladatel

Film

„My muži chodíme na filmy, které se jmenují James Bond, Hvězdné války a tak dále. Ale myslím si, že i na tenhle film určitá skupina mužů přijde, protože tak držíme prapor genderové rovnosti, která v téhle době tak strašně zaniká,“ tvrdí herec.

Foto: Bontonfilm

Berenika Kohoutová a Jakub Prachař.

Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová se proto jako novopečená maminka v písni Matky skutečně „našla“. „Mateřství je věc, která se rozhodně nedá obsáhnout v jedné písni, filmu, seriálu ani osmdesátihodinovém dokumentu! Ale rozhodně stojí za to, se o to pokusit, a myslím, že píseň Matky mateřství přibližuje opravdu vtipně,“ říká Berenika Kohoutová, která je matkou desetiměsíční Loly.

Autorem hudby je Ondřej Brzobohatý. „Největší inspirací ke složení hudby mi byl snímek samotný. Herci, scéna, kamera, dynamika střihu – to všechno vás inspiruje a dokáže navodit ten správný pocit, kdy se rozhodujete, jaká hudba se kam hodí.“

Duna a Godzilla na HBO v den premiéry? Číňani se zlobí a povolali právníky

Film

Na filmu ale začal pracovat ještě před samotným natáčením. „Musel jsem napsat i pár písní, které jsou součástí děje, protože je tam zpívá Vladimír Polívka,“ prozradil. Polívka totiž představuje mladého muzikanta, který se dvoří vdané Petře Hřebíčkové.

Premiéra filmu Matky se očekává v roce 2021.

Reklama

Výběr článků

Načítám