Hlavní obsah

Pauhofová, Stivínová a Dobrý natáčejí pohádku na Křivoklátě a Pernštejně

Nová pohádka Zakletá jeskyně vzniká na Slovensku, ale také na Křivoklátě a Pernštejně. Zimní část vznikla třeba v Jánošíkových dierách u Terchové či malebném skanzenu ve Vychylovce. Premiéra se čeká až v roce 2022.

Foto: Cinemart

Karel Dobrý a Táňa Pauhofová

Článek

Štáb a herci nyní zamíří na Křivoklát. “Máme za sebou přibližně třetinu natáčení, začali jsme ještě v třeskuté zimě, protože jsme potřebovali mít v záběrech sníh. Aktuálně pokračujeme v  přípravách na jarní natáčení na Slovensku i v Čechách,” řekla režisérka filmu Mariana Csengel Solčanská.

V hlavních rolí hrají Marko Igonda, Táňa Pauhofová, Karel Dobrý, Martina Zábranská, Ondřej Kraus, Dominick Benedikt, Petra Dubayová, Jan Dolanský, Tereza Be-barová, Zuzana Stivínová a Václav Kopta.

Foto: Cinemart

Táňa Pauhofová v pohádce Zakletá jeskyně

“Po dvou politických thrillerech si natáčení výpravné kostýmní pohádky opravdu užívám. Natáčet pohádku je asi pro každého režiséra výsadou a odměnou. Každý umělec by měl část své tvorby věnovat dětem. Pohádka se stává součástí rodinných svátků a Vánoc, tvoří důležitou součást dětského světa,” dodala Solčanská.

Film byl volně inspirován legendou o zázračné jeskyni, která obsahuje poklady. Je mezi nimi i „obyčejná“ sůl, kterou lidé potřebují pro sebe i pro svá zvířata. Jsou zde však i vzácné drahokamy. Horníci do jeskyně mohou vejít a vzít si tolik soli, kolik potřebují, pouze z rubínové síně v samém středu jeskyně nesmí nic vzít. Toho, kdo vynese rubín z jeskyně, totiž postihne kletba.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám