Hlavní obsah

Oscarový adept Parazit bude rozšířen na seriál

Právo, Kristýna Čtvrtlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihokorejský snímek Parazit, který je kandidátem na Oscara za nejlepší film, doplní minisérie v produkci HBO. Režisér Džun-ho Pon novinku prozradil během rozhovoru pro magazín The Hollywood Reporter.

Foto: ČTK/APInvision/Jordan Strauss

Úspěšný tým filmu Parazit.

Článek

Džun-ho Pon nedávno informoval o vzniku spin-offu v podobě seriálové adaptace svého úspěšného snímku. Ten pojednává o chudé rodině, jež se sofistikovaným způsobem infiltruje do domácnosti majetného byznysmena.

„U zpracování látky pro plátna kin jsme byli limitováni dvouhodinovou délkou. Mezi jednotlivými scénami bychom ale mohli rozvést mnoho dalších zápletek a hlouběji se ponořit do každé z jeho postav, což by mohlo naplnit až šestihodinovou stopáž,“ nechal se slyšet režisér Pon.

Parazit si z loňského festivalu v Cannes odvezl Zlatou palmu, zvítězil i v kategorii nejlepší zahraniční film na letošních Zlatých glóbech. V šesti kategoriích počin bojuje také o sošku americké akademie.

S celosvětovým ziskem téměř 112 milionů amerických dolarů (v přepočtu zhruba dvě a půl miliardy korun) se stal dosud nejvýdělečnějším jihokorejským snímkem.

Díky parazitům. Sloupek Petra Fischera nad vítězným filmem z Cannes

SALON

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám