Hlavní obsah

Odkládají se pokračování Top Gunu, Tichého místa i Avatara

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Top Gun: Maverick a další americké filmy opět odkládají premiéry. Mezi filmaři a majiteli kin stále panuje nervozita. Kina jsou v některých zemích stále zavřená, např. v USA se to týká většiny sálů.

Foto: Paramount Pictures

Top Gun: Maverick

Článek

Top Gun: Maverick se odsouvá na 2. července 2021 a Tiché místo 2 by mělo vstoupit do kin 23. dubna 2021. Pokračování Top Gunu už se posouvalo několikrát, psalo se o létě 2019, pak o létě 2020 a nyní o už je to rok 2021.

Tiché místo byl poměrně populární sci-fi horor, v němž si zahráli John Krasinski, Emily Bluntová a Noah Jupe.

Borat se změnil v seriózního herce, nyní v dramatu z bouří šedesátých let

Film

Disneyovka Mulan, která mohla být, alespoň po komerční stránce, velkou událostí, byla úplně odstraněna z letních premiér. Měla vstoupit do kin v srpnu, předtím v červenci a ještě předtím v březnu. Přetrvává však strach ze zákazů a nevypočitatelných omezení, která se mohou stále měnit. Společnost Disney ani neuvedla žádné nové datum, zřejmě po předchozích zkušenostech už nechce mást veřejnost.

Zpoždění zasáhlo všechna pokračování Avatara. Režisér James Cameron je začátkem roku roztočil, ale pandemie ho pak donutila zastavit práce na Novém Zélandu. Teď se sice natáčet může, původní časový plán však nelze stihnout. Avatar 2 by se měl dostat do kin v prosinci 2021, Avatar 3 v prosinci 2023, Avatar 4 v prosinci 2025 a Avatar 5 v prosinci 2027. Celkově by náklady na tyto filmy měly překročit miliardu dolarů.

Reklama

Výběr článků

Načítám