Hlavní obsah

O psí lásce. Film Gump nabízí trailer

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snímek F. A. Brabce „o psí lásce“ nazvaný Gump – pes, který naučil lidi žít vstoupí po odkladech do kin 15. dubna příštího roku. Nyní nabízí trailer.

Gump - pes, který naučil lidi žít (2021) HD trailerVideo: Bioscop

 
Článek

Film vznikl na základě stejnojmenné knižní předlohy Filipa Rožka. „Projekt Gump ale není jen o filmu nebo o knížce, váže se na něj spousta dalších věcí. Mimo jiné jsme na Říčansku zahájili výstavbu nového psího útulku, který ponese Gumpovo jméno. Dokončen by měl být právě kolem premiéry filmu v kinech,“ vysvětlil autor knihy a spoluproducent filmu.

Foto: Bioscop

Gump – pes, který naučil lidi žít

Ve filmu se objevuje i známý kněz Zbigniew Czendlik. „Paradoxně v kontextu dnešní doby jsme my lidé, tuláci tápající v nejistotách, zavřeni ve svých domovech jako v psích útulcích. A receptem na deprese z toho zoufalství je právě pes. Jeho láska k páníčkovi bez podmínek,“ svěřil se římskokatolický kněz.

V hlavních rolích se představí Bolek Polívka, Eva Holubová, Ivana Chýlková, Karel Roden, Richard Krajčo a Jana Plodková.

„Pes není věc nebo hračka pro naše rozmary, je to právoplatný člen rodiny a měli bychom se k němu tak chovat. A věřím, že právě film o Gumpovi nám ukáže, jak silný vztah mezi zvířetem a člověkem může být a je,“ dodala Plodková.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám