Hlavní obsah

Nová DVD: To musí být nebe, Věrní nevěrní a 1917

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koprodukční film To musí být nebe zkoumá identitu, národnost a sounáležitost, v níž humor přináší novou naději. Věrní nevěrní je romantické drama o lásce, smutku, žárlivosti a nevěře. Tři Oscary za kameru, mix zvuku a vizuální efekty dostal válečný film 1917.

Foto: Novinky

Nová DVD

Článek

To musí být nebe

Elia Suleiman, hlavní postava a vypravěč, utíká z Palestiny a hledá alternativní domov, jen aby si uvědomil, že Palestina je vždycky s ním. Příslib nového života se brzy promění v komedii omylů. Ať se vypraví jakkoliv daleko, něco mu připomíná domov: policie, hraniční kontroly a rasismus nejsou nikdy daleko. A zatímco dělá vše pro to, aby se začlenil do nové společnosti, každý mu neustále připomíná, odkud pochází.

To musí být nebe, Francie/Katar/Německo/Kanada/Turecko/Palestina 2019, komedie, 97 min., režie: Elia Suleiman, hrají: Ali Suliman, Elia Suleiman, Grégoire Colin, Gael García Bernal a další

Obal DVD

Věrní nevěrní

Ábelovi se zhroutí svět poté, co ho opustí celoživotní láska Marianne, která mu oznámí, že čeká dítě s jiným mužem. O deset let později se k němu vrací, ale přináší s sebou také šokující tajemství. Film je druhým celovečerním opusem známého francouzského herce Louise Garrela, který se podílel i na scénáři spolu s renomovaným Jean-Claudem Carrierem.

Věrní nevěrní, Francie 2018, romantické drama, 75 min., režie: Louis Garrel, hrají: Louis, Garrel, Lily-Rose Depp, Laetitia Casta, Vladislav Galard a další

Obal DVD

1917

Na sklonku 1. světové války, jednoho z největších válečných konfliktů všech dob, dostali dva mladí britští vojáci Schofield a Blake zdánlivě nesplnitelný úkol. V nervy drásajícím závodě s časem musí zdolat nepřátelské území a doručit zprávu, která má zabránit smrtícímu útoku na stovky vojáků. Mezi ohroženými je i Blakeův bratr.

1917, USA/Velká Británie 2019, válečné drama, 119 min., režie: Sam Mendes, hrají: George MacKay, Dean-Charles Chapman, Colin Firth, Benedict Cumberbatch, Mark Strong a další

Obal DVD

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám