Hlavní obsah

Nicolas Cage připravuje Drákulu

Americký herec Nicolas Cage má hrát Drákulu v novém velkorozpočtovém projektu studia Universal. Film se má jmenovat Renfield a bude vyprávěn z pohledu Drákulova kumpána Renfielda.

Foto: Profimedia.cz

Nicolas Cage

Článek

Titulní postavu ztvární Nicholas Hoult. Není úplně jasné, do jaké míry bude děj souviset s původním románem o Drákulovi. Má se totiž odehrávat v současnosti. R.M. Renfield byla postava z bláznice, která trpěla představemi, že musí jíst živé bytosti, aby získala nesmrtelnost.

Snímek natočí režisér Chris McKay podle scénáře Ryana Ridleyho. Cage se proslavil ve filmech jako Zběsilost v srdci, Potíže s Arizonou a hlavně slavným dramatem Opustit Las Vegas, za které si odnesl Oscara. Později hrál  v mnoha hollywoodských akčních filmech.

Foto: 20th Century Fox

Nicholas Hoult v X-Menech.

Nejslavnějším představitelem Drákuly je maďarský herec Bela Lugosi, který jej hrál na Broadwayi a později ve stejnojmenném filmu z roku 1931 podle románu Brama Stokera.

V roce 2014 byl uveden americký film Garyho Shora Drákula: Neznámá legenda s Lukem Evansem, Dominikem Cooperem či Sarah Gadonovou. Líčí Vlada jako krále Transylvánie, kterého mocnější sultán požádá, aby mu poslal tisíc chlapců včetně jeho vlastního syna coby čerstvé rekruty do armády. Aby ho porazil, stane se Drákulou, nezničitelným démonem, který je schopný porážet obrovská vojska, ale který zároveň ztrácí ty, jež svým zoufalým aktem chrání.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám