Hlavní obsah

Nejdražší seriál všech dob se točí na Novém Zélandu, původní odhady ještě stouply

Na Novém Zélandu se točí Pán prstenů, který bude nejdražším seriálem v dějinách. Už první série má stát 465 milionů dolarů (cca 10 miliard korun), což je rekordní suma ukazující, jak ohromnou důvěru má Amazon v komerční potenciál série.

Foto: Profimedia.cz

Herec Robert Aramayo

Článek

Původní odhady, že Pán prstenů bude stát miliardu dolarů za 5 sezón, se tak nepotvrdily. Bude to zřejmě mnohem víc. Rozpočet je také nesrovnatelný s Hrou o trůny považovanou v nedávné minulosti za extrémně výpravný drahý příběh. Jedna série stála kolem 100 milionů dolarů.

Foto: Profimedia.cz

Owain Arthur

Televizní seriál byl připraven J. D. Paynem a Patrickem McKayem pro platformu Amazon Prime Video. S románem Pán prstenů ovšem nemá moc společného, odehrává se před jeho příběhem a bude mít odlišné postavy, což bylo u skalních fanoušků přijato s krajní nelibostí. Dělá to sice dojem bezduchého komerčního zneužívání jména Tolkien, ale celkovou kvalitu série nelze soudit předem.

Borat: Dodatečné reportáže míří na Amazon, trailer je venku

Film

Amazon začal s přípravou v roce 2017, kdy koupil televizní práva na původní román za 250 milionů dolarů (5,4 miliardy korun) s plánem natočit celkem pět sezón. Realizace na Novém Zélandu začala v únoru 2020, ale brzy zase skončila kvůli pandemii. V září se práce obnovily.

Hlavních rolí se ujali Robert Aramayo, Owain Arthur, Nazanin Boniadi, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Ema Horvath či Joseph Mawle. Seriál by měl mít premiéru ještě letos, přesné datum ale není známo.

Reklama

Výběr článků

Načítám