Hlavní obsah

Maštalír, Myšička a Kerestešová v dramatické sérii o lékaři, který ztratil paměť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Peter Bebjak, který má za sebou mimo jiné série Případy 1. oddělení nebo Herec, začal točit pro TV Nova dramatický seriál Doc o sebevědomém primáři, který kvůli úrazu ztratí paměť.

Foto: TV Nova

Tomáš Maštalír

Článek

Hlavní postavou je primář Ondřej Frank, který o sobě nikdy nepochybuje, a na okolí působí chladně. Jeho domnělá dokonalost se zhroutí, když mu vinou těžkého poranění mozku vypadne z paměti několik let života.

„Musí postupně objevit, jak se nejen změnil svět okolo něj, ale zejména jeho osobní i profesní život. Vyrovnat se musí nejen s rozpadem rodiny, kterou si pamatuje jako šťastnou a fungující, ale zejména se změnou vlastní osobnosti, která mu přijde ještě méně pochopitelná,“ popisují tvůrci postavu primáře Franka.

Foto: TV Nova

Martin Myšička a Tomáš Maštalír v seriálu Doc

Frank se snaží vrátit k práci lékaře, ale na nové pozici a se zcela novým přístupem nejen ke kolegům, ale zejména pacientům.

„Hraji špičkového lékaře diagnostika, který se po těžkém zranění hlavy probudí po operaci z narkózy a v jeho paměti zcela chybí posledních dvanáct let života. Přičemž na této postavě i celém seriálu je velmi zajímavá skutečnost, že je vše založeno na reálných osudech italského lékaře Pierdante Piccioniho,“ uvedl představitel Franka Tomáš Maštalír.

Foto: TV Nova

Andrea Růžičková (Kerestešová)

Vedle Maštalíra uvidíme Jitku Ježkovou, Andreu Růžičkovou (Kerestešovou), Jiřího Dvořáka, Ivana Luptáka, Evu Leinweberovou, Jenovéfu Bokovou, Martina Myšičku, Stanislavu Jachnickou, Elizavetu Maximovou a další.

„Na Slovensku je velmi oblíbený a populární a já pevně věřím, že dokáže zaujmout i české diváky. Patří totiž mezi ty herce, na nichž si vážím jejich herecké inteligence. Takoví, kteří dokážou být silní chlapi, ale dokážou být i velmi citliví a emocionální,“ tvrdí o Maštalírovi režisér Bebjak.

Reklama

Výběr článků

Načítám