Hlavní obsah

Komedii Kdyby radši hořelo podle režiséra Rybanského v cizině chápou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komedie Kdyby radši hořelo s Miroslavem Krobotem, Michalem Isteníkem a Annou Polívkovou v hlavních rolích vstoupí do kin 16. června 2022. V Praze ji v úterý představili s režisérem Adamem Kolomanem Rybanským.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tvůrci filmu Kdyby radši hořelo. Zleva Miroslav Krobot, Adam Koloman Rybanský a Anna Polívková

Článek

Sbor hasičů jedné vesnice čelí ve filmu jiné výzvě, než přináší obvyklý oheň. Klidný a spokojený život ve vsi totiž zničí podezření na akci teroristů.

„První impulz byl v roce 2017, kdy se stalo to s tím Baldou (důchodce, který byl odsouzen za terorismus), to ale moc nezmiňujeme, protože to byla prapůvodní inspirace, od které se to tak vzdálilo, že to neříkáme,“ uvedl Rybanský.

„Zatím máme reakce ze zahraničních festivalů, kde to začalo Berlínem. Díky tomu nemáme nouzi o mezinárodní festivaly různých velikostí, spíše menší, kam se snažím jezdit. Myslím, že ti, kterým se to nelíbilo, za mnou moc nechodí. Chodí lidé, kterým se to líbí a nějakým způsobem se jich to dotklo víc. Jsou z Francie, Itálie, Ameriky. Často říkali, že pocházejí z menšího města a že nějaké věci jsou dost podobné,“ řekl režisér.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Miroslav Krobot

„Pro mě je pěkné, že je to vyprávěné přes humor, přes komediální vidění. Ten humor je mi blízký, takže jsem si to vychutnával,“ dodal herec Miroslav Krobot, který hraje velitele hasičů.

„Adam má jasnou představu, jak to chce. Na nás to všechny dolehlo, že jsme neodporovali. Byla jsem, pro mě překvapivě, poslušná herečka,“ řekla Anna Polívková.

„Byli jsme tam během toho covidu pohromadě a v jednu chvíli se i zpívalo, byla jsem dojatá. Bylo to velice příjemné.“

Reklama

Výběr článků

Načítám