Hlavní obsah

Kolečko chystá komedii, Bartoška v ní vydrží podvádět 40 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Film Zbožňovaný připravuje scenárista a režisér Petr Kolečko. Komedie s Jiřím Bartoškou je mimo jiné o tom, že nás všechny hříchy nakonec dostihnou.

Foto: Bioscop

Jiří Bartoška

Článek

S Bartoškou si zahráli třeba Ivana Chýlková, Jiří Langmajer, Petra Hřebíčková nebo Zuzana Kronerová.

Hlavní postavou je uznávaný lékař Zdeněk (Jiří Bartoška), který jde do důchodu. Manželka Olga (Zuzana Kronerová) se už nemůže dočkat, až o něj bude pečovat, stejně tak jako jeho dcera Zuzana, jejíž manželství s Karlem (Jiří Langmajer) se nedávno rozpadlo.

Nejvíc nadšená je však Zdeňkova vnučka Aneta (Martina Czyžová), která dědu vždy považovala za svůj velký vzor a píše o něm seminárku do školy. Jenže Zdeněk není tak dokonalý, jak se zdá. Má jedno velké tajemství. Už téměř 40 let udržuje milenecký poměr s ortopedkou Danou (Ivana Chýlková).

Foto: Bioscop

Jiří Langmajer, Petra Hřebíčková a Martina Czyžová

„Jsem vděčný, že se podařilo dát dohromady takové skvělé obsazení. Tyto herce navíc nemusím do ničeho takzvaně instalovat, naopak jsou pro mě inspirací,“ říká scenárista a režisér Petr Kolečko.

„Mám k tomu příběhu osobní vztah, je inspirován mým dědou, a to při rozhodování, zda znovu režírovat, hrálo docela zásadní roli,“ dodal.

Premiéra filmu Zbožňovaný je plánována na 23. září 2021.

Reklama

Výběr článků

Načítám