Hlavní obsah

Kluk objeví lesní bytosti ve filmu Mazel a tajemství lesa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Petr Oukropec (Modrý tygr) oznámil, že dokončil rodinný film Mazel a tajemství lesa. Dobrodružný film pro děti a rodiče ještě před českou premiérou do programu zařadil festival dětských filmů BUFF Film Festival ve švédském Malmö.

Foto: Bontonfilm

Lesní babice

Článek

„V lese je víc živo, než si myslíme. Pokud zakopnete o kořen nebo na vás spadne šiška, není to náhoda a není to ani hravá veverka. Jsou to oni a ukazují, kdo je v lese doma,“ líčí režisér Petr Oukropec.

Hrdinou filmu je městský kluk Martin s přezdívkou Mazel. Příroda ho moc nebere, má radši svůj telefon a na tábor pod stan do lesa jede spíš z donucení. Právě on ale objeví tajemné lesní bytosti a uzavře s nimi dohodu. Nejdřív mu pomáhají uspět v táborové hře, nakonec ale musí vyřešit mnohem důležitější a náročnější úkol.

Foto: Bontonfilm

Trávový mužík

Hlavní dětské postavy hrají Sebastian Pöthe a Josefína Krycnerová, v rolích dospělých se jako vedoucí a rodiče objeví Vasil Fridrich, Aleš Petráš, Kristýna Boková nebo Ester Geislerová.

Foto: Bontonfilm

Mazel a tajemství lesa. V popředí Kristýna Boková a Sebastian Pöthe

Dalšímí postavami jsou travní mužíci, létající čarodějnice ostružníková, květinovití, rodiny bojovných šišek, několik originálních větvíků a mechovic a obživlé stromy.

Premiéra v českých kinech je nejistá, ale měla by být snad během léta.

Reklama

Výběr článků

Načítám