Hlavní obsah

Kevin Spacey se vrací ve velkém stylu. Hraje v historickém dramatu

Americký herec Kevin Spacey se po řadě obvinění ze sexuálního obtěžování dokázal vrátit k plnohodnotné kariéře. Největší roli od začátku jeho skandálu dostal v britsko-maďarském dramatu 1242 – Gateway to the West.

Foto: Profimedia.cz

Kevin Spacey

Článek

Spacey se v historickém dramatu jako Cesareani setká s vnukem Džingischána Batuchánem v Uhrách roku 1242. Natáčení začne v říjnu v Maďarsku a v Mongolsku.

Dalších rolí se ujali Eric Roberts, Christopher Lambert, Terence Stamp, Jeremy Neumark-Jones nebo Genevieve Florence. Režii má Maďar Peter Soos. Výkonnými producenty jsou Istvan Bodzsar, Carlos Alperin, Norman Merry, Tim Smith, Paul Brett a Csaba Iski.

Už loni si Spacey zahrál malou roličku v italském filmu režiséra Franka Nera Muž, který stvořil Boha. Šlo o postavu policejního detektiva.

Zemřel Jack Kehler z filmů Big Lebowski či Wyatt Earp

Film

Herec začínal v osmdesátých letech ve filmech Táta a Podnikavá dívka. Velkou hvězdou se stal během deváté dekády, kdy přišly filmy jako Obvyklí podezřelí, Sedm a L.A. – Přísně tajné. Největším trhákem byla Americká krása, za kterou dostal Oscara.

V roce 2017 vypukl skandál, po němž byl vymazán z hotového filmu All the Money in the World a nahrazen Christopherem Plummerem. Zaznělo mnoho obvinění, ale po pěti letech stále nebylo nic prokázáno. Nezazněl jediný pravomocný rozsudek.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám