Hlavní obsah

Hvězdy amerických seriálů pravděpodobně dostanou 25 % platu

Novinky, Stanislav Dvořák

Seriály se kvůli koronaviru přestaly točit a všechna studia řeší, co udělají s lidmi a honoráři. Společnost HBO teď vymýšlí plán, jak nedobrovolně odpočívajícím lidem platit alespoň část honorářů, než se začne pracovat.

Foto: HBO

Bill Hader (seriál Barry)

Článek

Herci by zatím mohli dostat 25 % platu, dalších 25 % ve chvíli, kdy se mělo začít točit, a 50 %, když se začne skutečně natáčet.

Zatím není jasné, kdy dostanou peníze další zaměstnanci, protože seriály netvoří jenom herecké hvězdy. Oficiálně společnost nechtěla nic potvrdit.

Také internetový gigant Netflix začal čekajícím hercům platit, ale pouze minimum, které mají zaneseno ve smlouvách. V normální siuaci by vydělávali více.

Další studia zvažují, jak budou postupovat. Někteří z manažerů už se nechali slyšet, že jde o normání pauzu v činnosti. Seriály budou pokračovat, takže hercům by se podle nich teď nemělo platit. Jenže američtí herci mají silné odbory a rozhodně s tím nesouhlasí. Studia je nechtějí zbytečně rozzlobit, nikdo nemá zájem o soudní spory.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Obecně slavní herci i jejich agenti chápou, že se letos nebudou mít tak dobře jako dříve. Velká společnost United Talent Agency (UTA) už vypracovala kvůli koronaviru plán na hromadné snížení honorářů.

Společnost tvrdí, že lidé s opatřením souhlasí. „Pochopení a podpora, které se nám dostalo od našich kolegů, byly neuvěřitelně potěšující,“ dodala. Šéf firmy Jeremy Zimmer a jeho nejbližší spolupracovníci Jay Sures a David Kramer prohlásili, že se vzdávají platu až do konce roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám