Hlavní obsah

Hvězda série Milénium v postapokalyptickém thrilleru

Právo, Kristýna Čtvrtlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Noomi Rapaceová, která ztvárnila hackerku Lisbeth Salanderovou v původní filmové adaptaci severské kriminální série z pera Stiega Larssona, se objeví v chystaném snímku Black Crab. Uvedl to magazín The Hollywood Reporter.

Foto: ČTK

Herečka Noomi Rapaceová.

Článek

Celovečerní debut režiséra Adama Berga s názvem Black Crab bude vycházet ze stejnojmenného románu spisovatele Jerkera Virdborga. Ten se odehrává v postapokalyptickém světě po razantní změně klimatu, která způsobila nekonečné období zimy. Lidstvo navíc ohrožuje globální občanská válka.

Děj se točí okolo šestice vojáků vyslaných na nebezpečnou misi, při níž mají přejít přes zamrzlé moře a doručit balíček, který může definitivně ukončit boje.

„Na návrat do Švédska a natáčení filmu Black Crab se velice těším,“ prozradila Rapaceová. „Po letech budu hrát ve švédském snímku. Nemůžu se dočkat, až se vydám na tuto cestu a prozkoumám temné stránky lidské psychiky, zničené sny a svět na pokraji zkázy, kdy sice můžete přežít, ale za jakou cenu?“

Snímek Black Crab vzniká v produkci streamovací služby Netflix, která ho hodlá celosvětově distribuovat v roce 2022.

Reklama

Výběr článků

Načítám