Hlavní obsah

Herci slaví 20 let Harryho Pottera. Rowlingovou nepozvali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Speciál ke dvacátému výročí prvního filmu o Harrym Potterovi uvede 1. ledna HBO MAX. Přijdou herci Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watsonová, režisér Chris Columbus a další lidé, kteří se podíleli na všech dílech Harryho Pottera. Autorka Harryho Pottera J. K. Rowlingová se ovšem pořadu Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts nezúčastní.

Foto: ČTK/AP/Christophe Ena

J. K. Rowlingová

Článek

Fanoušci Harryho Pottera se v pořadu dozvědí vše o tom, jak se Potter natáčel. Své osobní vzpomínky nabídnou herci a filmaři v nově natočených rozhovorech.

J. K. Rowlingová, žena, která Harryho Pottera vymyslela, v pořadu nevystoupí. Sama to odmítla komentovat a společnost Warner Bros., která filmy natáčela, rovněž nemá komentář.

Foto: Warner Bros

Harry Potter (herec Daniel Radcliffe).

Může to souviset s jejími komentáři o transsexuálech. Spisovatelka uvedla, že pohlaví reálně existuje a nelze srovnávat transsexuály s biologickými ženami. Mezi LGBT aktivisty pak upadla v nemilost. Pořadatelé amerických soutěží ve sportu famfrpál, který autorka vymyslela, dokonce plánují změnit název oblíbeného sportu Harryho Pottera. Jedním z důvodů jsou právě vyjádření J. K. Rowlingové.

V pořadu ke 20. výročí vystoupí také Helena Bonham Carterová, Robbie Coltrane, Ralph Fiennes, Gary Oldman, Imelda Stauntonová, Tom Felton, James Phelps, Oliver Phelps, Mark Williams, Bonnie Wrightová, Alfred Enoch nebo Matthew Lewis.

Vánoce na Netflixu ovládla komedie K zemi hleď! s DiCapriem

Film

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám