Hlavní obsah

Filmové premiéry: Vlastníci, První zrádce, Ledové království II, Slitování a Zábava, zábava

Právo, Věra Míšková

Na schůzi majitelů bytových jednotek se odehrává poněkud mrazivá česká komedie Vlastníci. První zrádce je skutečný příběh Tommasa Buscetty, který vypovídal proti největší mafiánské organizaci Cosa Nostra. Druhý nejvýdělečnější animovaný film všech dob Ledové království (první je Lví král) má pokračování. Zločin a trest po francouzsku je slogan filmu Slitování. Zábava, zábava je příběh tři úspěšných žen, které se kvůli alkoholu ocitají na životní křižovatce.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Vlastníci

Hrdinům filmu patří byty v postarším činžáku, a právě mají společnou schůzi, na které se musí na mnohém dohodnout a rozhodnout. Najdou se mezi nimi idealisté, kteří jednají ve prospěch celku, jsou zde i vypočítaví prospěcháři nebo dokonce rafinovaní manipulátoři, ale také lidé ztracení v pocitech vlastní bezvýznamnosti.

Trailer k filmu VlastníciVideo: Cinemart

Vlastníci, Česko 2019, komedie/drama, 96 min., režie: Jiří Havelka, hrají: Tereza Ramba, Vojtěch Kotek, Kryštof Hádek, Dagmar Havlová a další.

RECENZE: Vlastníci. Lábus, Havlová a Melíšková v nejlepší české komedii roku

Film

První zrádce

V osmdesátých letech klany sicilské mafie v Itálii nelítostně válčily o moc. Vláda si se situací nevěděla rady, dokud se neobjevil první zrádce. Tommaso Buscetta udělal dosud nemyslitelné: porušil přísahu, popsal praktiky organizace Cosa Nostra a pomohl soudci Falconemu dostat stovky jejích příslušníků za mříže. Brzy se ale začalo schylovat k pomstě.

Trailer k filmu První zrádceVideo: Aerofilms

První zrádce, Itálie 2019, drama, 152 min., režie: Marco Belocchio, hrají: Pierfrancesco Favino, Luigi Lo Cascio, Maria Fernanda Cândido, Alessio Praticò a další.

Ledové království II

Ve filmu Ledové království se Elsa obávala, že je pro svět příliš mocná. Ve snímku Ledové království II musí doufat, že je mocná dostatečně. Společně s Annou, Kristoffem, Olafem a Svenem se královna Elsa totiž musí vydat na nebezpečnou a pozoruhodnou cestu.

Trailer filmu Ledové království 2Video: Disney

Ledové království II, USA 2019, rodinný/animovaný, 103 min., režie: Chris Buck, Jennifer Lee, v českém znění: Tereza Martínková, Andrea Elsnerová, Václav Kopta, Miloslav König, Viktor Dvořák a další.

Děti jsou u vytržení. Ledové království 2 už má trailer

Kultura

Slitování

Policejní šéf Daoud projíždí vánočním městem. Vypálená auta, násilná přepadení… Tváří v tvář chudobě, podvodům a úzkosti, Daoud pozná, kdo lže a kdo říká pravdu. Louis je nováček z policejní akademie, který nedávno přibyl do jeho týmu. Je mladý, nešikovný a nechá se snadno zmást. Daoud a Louis jsou konfrontováni s vraždou staré ženy.

Trailer k filmu Slitování (anglicky)Video: Film Europe

Slitování, Francie 2019, krimi/drama, 159 min., režie: Arnaud Desplechin, hrají: Roschdy Zem, Léa Seydouxová, Sara Forestierová, Antoine Reinartz a další.

Zábava, zábava

Příběhy tří žen v různých fázích závislosti na alkoholu. Čtyřicetiletá Dorota je úspěšná prokurátorka, která pije prý proto, aby se nezbláznila. Uznávaná lékařka Teresa už kvůli pití přišla o rodinu a zůstala jí jen práce v nemocnici. A studentka Magda miluje bouřlivé večírky, a protože jí studium jde skvěle a má i dobrou práci, nikdo jí nic nevyčítá. Všechno to nějakou dobu jde, ale všeho je jen do času.

Zábava, zábava trailer oprava

Zábava, zábava, Polsko 2018, drama, 88 min., režie: Kinga Dębska, hrají: Dorota Kolaková, Agata Kulesza, Maria Dębska, Marcin Dorociński a další.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám