Hlavní obsah

Filmové premiéry: Šarlatán, Hurá do džungle, Jeskyně a FAMU v kině 01

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šarlatán je životopisné drama inspirované skutečným příběhem muže obdařeného léčitelskými schopnostmi. Hurá do džungle je animované rodinné dobrodružství o síle přátelství. Podle skutečné události vznikl film Jeskyně. FAMU v kině 01 přináší oceňované krátké filmy, které zazářily na Oscarech i světových festivalech.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Šarlatán

Film s Ivanem a Josefem Trojanovými v hlavní roli je inspirován osudy léčitele Jana Mikoláška, na kterého se v průběhu několika desetiletí obracely s prosbou o pomoc statisíce lidí ze všech společenských vrstev. Mikolášek byl člověk bez lékařského vzdělání, ale s nevšedním nadáním diagnostiko­vat a pomocí bylinek léčit nemoci. Jeho schopnosti však byly vykoupeny bojem s vlastními démony.

Trailer filmu ŠarlatánVideo: CinemArt

Šarlatán, Česko/Irsko/Polsko/Slovensko 2020, drama, 118 min., režie: Agnieszka Hollandová, hrají: Ivan Trojan, Josef Trojan, Juraj Loj, Jaroslava Pokorná, Martin Myšička, Miroslav Hanuš, Jiří Černý, Tomáš Jeřábek a další

Hurá do džungle

Když do džungle zavítá návštěvník z vesmíru, zvířátka jsou nadšena, protože jim předá schopnost mluvit. Malý mimozemšťan je velmi překvapený pohostinstvím a přátelskou povahou zvířátek z džungle a začíná zde vznikat nové přátelství. Aby se mohl vrátit domů, vypraví se společně s novými přáteli najít ztracenou vesmírnou loď.

Trailer k filmu Hurá do džungleVideo: Bioskop

Hurá do džungle, Mauricius 2020, animovaný, 88 min., režie: Brent Dawes

Jeskyně

V Thajsku v létě roku 2018 se dvanáctičlenný chlapecký fotbalový tým v čele s trenérem vydal na procházku do jeskynního komplexu Tham Luang v oblasti Chiang Rai na severu země. Náhlý prudký déšť zvedl hladinu vody, která zaplavila přístupovou cestu a uvěznila všech 13 chlapců. Vysvobození se jim dostalo až po více než dvou týdnech.

Trailer k filmu JeskyněVideo: Film Europe

Jeskyně, Thajsko/Irsko 2019, dobrodružné drama, 104 min., režie: Tom Waller, hrají: Ron Smoorenburg, Eoin O'Brien, Arpa Pawilai, Gigi Velicitat, Ross W. Clarkson a další

FAMU v kině 01

Čeho všeho je schopna současná animace, ukazuje pásmo osmi filmů. Krátká pocta Miloši Formanovi Ahój, na Oscara nominovaná Dcera, černá komedie o partnerských vztazích Sh_t Happens, poetický návrat do dětství Schovka, sugestivní portrét o ztrátě blízkého člověka Mezery. Limity ženského multitaskingu vtipně vystihuje Podle Sylvie, problematiku ústavní péče Kdo se se mnou zatočí a poslední je sarkastická anekdota Měj se ráda.

FAMU v kině 01Video: Aerofilms

FAMU v kině 01, Česko 2020, pásmo 65 min., režie: Anna Paděrová, Daria Kashcheeva, Barbora Halířová, Nora Štrbová, Verica Pospíšilová Kordič, Adéla Křižovenská, Michaela Mihalyi & David Štumpf, Alžběta Suchanová

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám