Hlavní obsah

Filmové premiéry: Malá lež, Emma, Vysoká dívka, Pro Samu a V Mariině ráji

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O rodinné soudržnosti, lásce i návratech ke kořenům je film Malá lež. Podle románu Jane Austenové vznikl další film: Emma. V poválečném Leningradě se odehrává silné drama Vysoká dívka. Z deníkových záznamů vznikl film Pro Samu, působivá obžaloba utrpení i emotivním příběhem o mateřské lásce. Charismatická kazatelka je hrdinkou estonsko-finského filmu V Mariině ráji.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Malá lež

Billi žije s rodiči od šesti let v New Yorku, ale nikdy nepřerušila telefonický kontakt s milovanou babičkou. Když se mezi příbuzné rozletí zpráva, že Nai-Nai má rakovinu, rozhodne se rodina, roztroušená po světě, babičku navštívit, ale nic jí neříct. Jediná Billy přetvářkou trpí: přece není možné takhle lhát, pravda je ve vztahu nejdůležitější a každý na ni má právo. Kdo má pravdu? Billi nebo ti, kdo tvrdí, že lidé neumírají na rakovinu, ale na strach z ní?

Trailer k filmu Malá ležVideo: Aerofilms

Malá lež, USA/Čína 2019, 100 min., režie: Lulu Wangová, hrají: Awkwafina, Shuzhen Zhao, Tzi Ma, Ines Laimins, a další

Emma

Adaptace nesmrtelné romantické klasiky o dívce, která si tak dlouho zahrávala s city jiných lidí, až sama onemocněla citem nejzáludnějším, tedy láskou a prošla nesmírně působivou osobnostní proměnou.

Trailer k filmu EmmaVideo: Cinemart

Emma, Velká Británie 2020, romantický, 125 min., režie: Autumn de Wilde, hrají: Anya Taylor-Joy, Bill Nighy, Mia Gothová, Miranda Hartová, Gemma Whelanová a další

Vysoká dívka

Rok 1945, poválečný Leningrad. Obléhání města trvalo neuvěřitelných 900 dní. Válka zdevastovala celé město i jeho obyvatele. Mezi zoufalými obyvateli dochází k vraždám, rabování a kanibalismu. V tomto pekle hledají dvě mladé ženy cestu, jak znovu začít žít mezi ruinami zničeného města.

Trailer k filmu Vysoká dívkaVideo: Pilot film

Vysoká dívka, Rusko 2019, drama, 137 min., režie: Kantěmir Balagov, hrají: Viktorija Mirošničenko, Vasilisa Pěrelygina, Timofej Glazkov, Igor Širokov

Pro Samu

Novinářce Waad Al-Kateab se v troskách syrského Aleppa, kde s manželem provozují jednu z posledních klinik, narodí dcera Sama. Vzhledem k tomu, že smrt je všudypřítomná a každá vteřina může být zároveň ta poslední, rozhodne se Waad natočit pro dceru deník, který zachycuje život v drastických kulisách války a slouží i jako intimní vzkaz matky dceři.

Trailer k filmu Pro Samu

Pro Samu, Velká Británie/Sýrie 2019, dokumentární drama, 95 min., režie: Waad Al-Kateab, Edward Watts

V Mariině ráji

Kazatelka Maria vede své oddané stoupence do Helsinek, mezi nimi i dospívající Salome, která ji zbožňuje. Když se Salome spřátelí s místní dívkou z ulice Malin, její dosavadní pohled na svět dostává trhliny a Salome je najednou rozpolcená mezi příslibem nově objevené svobody a Mariinou nebezpečnou, všepohlcující láskou.

Trailer k filmu V Mariině rájiVideo: Film Europe Media Company

V Mariině ráji, Estonsko/Finsko 2019, drama, 110 min., režie: Zaida Berrothová, hrají: Pihla Viitala, Tommi Korpela, Elina Knihtilä, Satu Tuuli Karhu, Saga Sarkola a další

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám