Hlavní obsah

Filmové premiéry: Havel, Vzhůru za sny a Všechna moje láska

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Disidentské období budoucího prezidenta přibližuje film Havel. Animovaný film Vzhůru za sny vypráví o snění holky Míny. O zvládání krize středního věku je německý film Všechna moje láska.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Havel

Trailer HavelVideo: Bontonfilm

Celovečerní hraný film Havel přináší Václava Havla z jeho disidentských dob, kdy ještě nebyl slavnou osobností. „Portrét státníka nečekejte,“ slibuje režisér Slávek Horák. Film se soustředí na Havlův bouřlivý osobní život, kterému dominuje boj za pravdu a správnou věc, pronásledování, věznění a také milostné vztahy, vlastní pochyby a humor.

Havel, Česko 2020, drama, 100 min., režie: Slávek Horák, hrají: Viktor Dvořák, Martin Hofmann, Aňa Geislerová, Jiří Bartoška a další

Vzhůru za sny

Vzhůru za snyVideo: Bontonfilm

Život dvanáctileté Míny se obrátí vzhůru nohama hned nadvakrát. Poprvé, když dostane nevlastní sestru Jenny. Ta je stejně stará jako ona, zničehonic se přistěhovala, je strašně otravná a všichni očekávají, že se z nich stanou nejlepší kamarádky.

Podruhé, když ve spaní objeví senzační tajemství. Díky šťastné nehodě zjistí, že svět snů má podobu nekonečných filmových studií, která připomínají hollywoodskou továrnu na sny.

Vzhůru za sny, Dánsko 2020, animovaný rodinný, 81 min., režie: Kim Hagen Jensen

Všechna moje láska

Trailer k filmu Všechna moje láskaVideo: Film Europe

Stefan pracuje jako pilot, má velký byt, rychlá auta a mnoho žen. Až zmizení jeho dcery Vicky v něm probudí hlubší druh citu. Jeho sestra Julie a její manžel Christian se poněkud marně snaží na dovolené oživit letitý vztah. A na jejich bratra Tobiase, otce tří dětí a manžela úspěšné manažerky padne úloha pečovatele o nemocného otce.

Bude Tobias pokračovat v obětování se pro druhé, nebo uchopí otěže života pevně do svých rukou? A jak zvládnou „krizi středního věku“ jeho dva starší sourozenci?

Všechna moje láska, Německo 2019, drama, 118 min., režie: Edward Berger, hrají: Lars Eidinger, Godehard Giese, Valerie Kochová, Manfred Zapatka a další

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám