Hlavní obsah

Festival dokumentů proběhne v Olomouci a v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní festival populárně-vědeckých dokumentárních filmů Academia Film Olomouc se přesunul na říjen. V Praze proběhne jeho obdoba Prague Science Film Fest a připravená je nová online platforma.

Foto: Academia Film

Dokumenty o přírodě jsou důležitou součástí Academia Film Olomouc.

Článek

V Olomouci proběhne festival 1. až 4. října 2020. Uvede 70 snímků z 15 zemí světa, ze kterých se 43 představí v hlavní mezinárodní soutěži. Z těch budou ty nejlepší dokumenty vybírat odborné poroty i sami festivaloví návštěvníci.

„Žánr populárně-vědeckého dokumentu se každým rokem posouvá dál. Snímky mají precizně zvládnuté technické zpracování, které nabízí novou estetiku a nevšední záběry. Zároveň vznikají nové formy vyprávění, vědecké příběhy tak dokáží vtáhnout a upoutat diváka a přitom předat důležité informace týkající se našich životů, planety Země nebo vesmírných objevů. Máme radost, že můžeme divákům tuto podívanou zprostředkovat,” říká o letošním soutěžním výběru ředitel festivalu Jakub Ráliš.

V Praze vzniká ve spojení s ČZU Film Fest přehlídka Prague Science Film Fest. Ta představí výběr těch nejlepších snímků ze soutěží obou festivalů v kinech Přítomnost a Edison v termínu 5. až 8. října 2020. Slavnostní předání festivalových cen AFO a ČZUFF proběhne společně 8. října v kině Přítomnost. Předána bude také společná Grand Prize, která vítězný snímek odmění 10 000 dolarů.

Navíc budou filmy dostupné na www.watchandknow.cz od 1. do 15. října 2020. Festivalová akreditace bude zdarma. Umožní divákům vstup na festival i sledování filmů na online platformě. Pro diváky, kteří si chtějí být jisti svým místem v sále, bude možnost rezervovat si místo za rezervační poplatek 50 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám