Hlavní obsah

Febiofest se posunul na 28. dubna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní filmový festival Praha – Febiofest se uskuteční v posunutém termínu od 28. dubna do 4. května.

Foto: Febiofest

Vizuál letošního Febiofestu.

Článek

„Centrem festivalového dění se stane stejně jako loni Cinema City Slovanský dům v centru Prahy, vybrané sekce a masterclass bude hostit také Kino Pilotů, Ponrepo nebo Edison Filmhub. Po skončení hlavního programu v metropoli Febiofest zamíří do regionů,“ sdělila za organizátory Simona Andělová.

Opět bude fungovat odborná porota i divácká porota. Jejím členem se může stát kterýkoliv filmový fanoušek starší 15 let. Stačí se přihlásit prostřednictvím festivalového webu na www.febiofest.cz do půlnoci 16. dubna.

Porotci, které z přihlášených adeptů vybírá čestný prezident festivalu Fero Fenič, během festivalu zhlédnou a bodově ohodnotí filmy v Soutěži komedií. Předsedou divácké poroty bývá známá osobnost, letos se jím stane Michal Suchánek.

„V programu letošního MFF Praha – Febiofestu nebude chybět speciální, velmi oblíbená sekce Culinary Cinema, která propojuje aktuální kinematografickou tvorbu s jedinečným kulinářským zážitkem. Exkluzivní filmově-kulinární večer 3. května od 18 hodin naservíruje dokumentární film The Truffle Hunters/Lovci lanýžů o sběru a kultuře vzácných bílých lanýžů. Po projekci v kině Cinema City Slovanský dům následuje tematická večeře v Restauraci Obecní dům. Autorem delikátního čtyřchodového menu, kterému samozřejmě dominují lanýže, je Marek Fichtner,“ dodala Andělová.

Akreditace na festival najdete na www.febiofest.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám