Hlavní obsah

Elvis Presley je v novém filmu nahlížen jako superhrdina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedním z filmů představených v ukázkách na dubnové přehlídce CinemaCon v Las Vegas byl Elvis od Baze Luhrmanna. Nejde o typický životopisný snímek, režisér v něm přirovnává zpěváka k superhrdinovi. Film bude poprvé uveden v květnu na festivalu ve francouzském Cannes.

Foto: ČTK

Král rokenrolu Elvis Aaron Presley žil v letech 1935 až 1977.

Článek

„Ve skutečnosti to není klasický životopisný film. Pro mě je o Americe padesátých, šedesátých a sedmdesátých let. Elvis v ní byl v samém středu,“ řekl Luhrmann během speciálního panelu, na festivalu pořádaném společností Warner Bros.

„Shakespeare analyzoval kulturu prostřednictvím králů, tak proč se nezaměřit na krále Presleyho? Můj film je jako film o superhrdinech, protože Elvis Presley je ve skutečnosti jedinečným superhrdinou,“ dodal.

Příběh rokenrolového krále je ve filmu nahlížen očima Presleyho manažera, plukovníka Toma Parkera, kterého hraje Tom Hanks.

Přestože Elvis není typickým životopisným filmem, jeho tvůrci ujistili, že se snažili zůstat věrni faktům. „Je to můj typický film, něco jako Moulin Rouge, který jsem natočil v roce 2001. Ale tenhle jsem sledoval více pohledem reálného světa. Myslím, že díky tomu bude divákům bližší. Uslyší v něm klasické písničky, budou znát příběh Elvise, a navíc jsem se ho snažil více přiblížit mladší generaci,“ pokračuje Luhrmann.

V roli Elvise Presleyho se ve snímku, který do českých kin vstoupí 23. června, představí Austin Butler. „Byl jsem šťastný, že jsem mohl hrát Presleyho. Je mi opravdovým potěšením, že mohu ukázat jeho život. Buz je podle mě jedním z největších režisérů v historii,“ řekl herec, který se také panelu na CinemaConu zúčastnil.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám