Hlavní obsah

Šílenství. Diktátorské. Část herců se ohradila proti oscarovým pravidlům

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oscarová akademie tvrdí, že nová pravidla pro Oscara za nejlepší film byla přijata většinou kladně. Přece jen se ale našlo pár amerických herců, kteří je kritizují.

Foto: Profimedia.cz

James Woods

Článek

Velmi složitá pravidla se týkají povinného zaměstnávání sexuálních a etnických menšin ve všech filmových oborech včetně marketingu a PR oddělení.

Foto: Profimedia.cz

Kirstie Alleyová

Herečka Kirstie Alleyová, známá z komedie Kdopak to mluví nebo seriálu Na zdraví, se na sociální síti rozohnila. Nejdříve napsala, že jde o urážku umělců. „Umíte si představit, že budete říkat Picassovi, co má být na jeho obrazech? Lidi, vy jste ztratili rozum. Ovládat umělce, ovládat individuální myšlení. Oscarový Orwell,“ uvedla.

Nová pravidla: Nemáte homosexuály, ženy či menšiny? Zapomeňte na Oscara

Film

Poté sice post smazala, ale nahradila jej dalším, kde uvedla, že nová pravidla jsou „diktátorská a antiumělecká“. Dodala, že je pro toleranci a inkluzi, ale je proti povinným kvótám.

Foto: Profimedia.cz

Justine Batemanová

Herečka Justine Batemanová (Californication, Zoufalé manželky) má s novými standardy také zásadní problém. „Upřímně, nikdy bych nechtěla získat práci z těchto důvodů,“ napsala na sociální síti.

Americký herec James Woods z filmů Tenkrát v Americe, Nixon nebo Kontakt, se k tématu vyjádřil velmi stručně: „Šílenství“.

Reklama

Výběr článků

Načítám