Hlavní obsah

Český seriál 1. mise slibuje vojenské prostředí a „krásná mladá těla“

Televize Prima chce na podzim zaujmout netypickým seriálem z vojenského prostředí 1. mise. Diváky předem upozorňuje, že tam budou „krásná mladá těla“.

Foto: Prima

Sára Rychlíková

Článek

Jedná se o první porevoluční český seriál o armádě, který nemá být fraškou (alespoň ne úmyslně). Žádní Černí baroni ani Švejk, vše nasvědčuje tomu, že 1. mise se bere smrtelně vážně.

Dvanáct mladých lékařů podstoupí tvrdý výcvik pro nasazení do prestižního mezinárodního oddílu. Každý si musí místo v elitní jednotce zasloužit. Praxe ve vojenské nemocnici postaví lékaře před řadu nelehkých problémů a slabší jednotlivci budou postupně odpadat. K tomu se ještě připojí vztahová linie a zde dostanou prostor i zmíněná krásná těla.

Foto: Prima

Krásná mladá těla cvičí.

„Novinka 1. mise je první a současně jediný český seriál, který dá divákovi poznat, jak obdivuhodná je profese vojenských lékařů a jak důležitá je jejich precizní a ve všech směrech náročná příprava,“ tvrdí ředitelka obsahu skupiny Prima Lenka Hornová.

Foto: Prima

Seriál 1. mise

„Na vzniku seriálu se podílí armádní profesionálové a zkušení lékaři z urgentní chirurgie pražských fakultních nemocnic. Jejich odborné poradenství a osobní účast provází většinu výrobního procesu seriálu, od vzniku scénáře přes tvorbu a konzultaci vizuální stránky projektu po samotné natáčení nejen v ateliéru, ale především během náročných exteriérových scén,“ dodala.

„Obsadit do televizního seriálu rovnou dvanáct neokoukaných tváří je určitý risk, v případě 1. mise je ale o to menší, že se nám podařilo najít nejenom krásné, ale především talentované mladé herce. Jejich skupinu povede Pavel Řezníček, našimi divačkami milovaný Marek Němec a Jan Dolanský, jehož partnerku si zahraje Kristýna Leichtová, kterou jsme pro tuto roli oslovili záměrně, protože už z Ohnivého kuřete víme, jak skvěle mezi nimi funguje chemie,“ uvedl kreativní producent Ivan Vodochodský.

Vedle nich si zahrají Radúz Mácha, Libor Matouš, Radek Melša, Petr Kolman, Ondřej Kubina, Jiří Böhm, Sára Rychlíková, Annette Nesvadbová, Beata Hrnčiříková, Lucie Ducháčková, Zuzana Novotná nebo Kateřina Zapletalová.

Reklama

Výběr článků

Načítám