Hlavní obsah

Ceny české filmové kritiky bude v únoru moderovat Witowská

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 6. února budou v pražském Divadle Archa předány Ceny české filmové kritiky. Moderovat budou Světlana Witowská a Ondřej Cihlář, přímý přenos zajistí ČT art.

Foto: ČT

Světlana Witowská

Článek

Na výběr je letos nejen 40 celovečerních filmů, ale také stále důležitější tvorba kategorie Mimo kino, která zahrnuje televizní a online díla. Nově byla zavedena kategorie pro nejlepší krátký film.

O nominacích na ceny začali filmoví novináři hlasovat tento týden. Známé budou ve středu 6. ledna 2021.

Slavnostní večer se poprvé chystá moderovat dvojice Světlana Witowská, známá z obrazovek České televize, a Ondřej Cihlář, jeden ze zakladatelů divadla Vosto5 a spolupracovník jihlavského festivalu dokumentárních filmů.

Zemřel režisér Kim Ki-duk, filozofující mistr poetických obrazů

Film

„Rok 2020 byl nejenom pro kinematografii hodně divoký a přinesl málo dobrých zpráv. Slavnostní večer cen kritiky by mohl být jednou z mála dobrých příležitostí to aspoň trochu napravit,“ uvedla Witowská.

„Doufáme, že večer bude moct proběhnout naplno za účasti publika v Divadle Archa. Ale budeme připraveni na různé varianty,“ dodává Ondřej Cihlář.

Výsledky hlasování budou veřejně dostupné na webu www.filmovakritika.cz.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám