Hlavní obsah

Bobule 3 odstartovaly za diváky z brněnské hvězdárny

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V téměř komorní atmosféře, nad kterou se i přes bohatou nabídku špičkového vína vznášel stín současné epidemie, se v sále pro 200 lidí brněnské hvězdárny odehrála v pondělí večer premiéra filmu Bobule 3.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Herci Michal Isteník (uprostřed) s Lukášem Langmajerem (vlevo) a producentem Tomášem Vicanem.

Článek

Jde o volné pokračování dvou předcházejících snímků o víně, vinařích, Moravě a Pálavě především, kde mimo dalších herců zářil i zesnulý Václav Postránecký, od jehož úmrtí uplyne v květnu rok. A právě často až dojemnou vzpomínkou na tohoto herce, který třetím Bobulím alespoň propůjčil před smrtí svůj hlas, film je.

„Vítejte na světové premiéře a užijte si ji naplno. Možná že už další promítání nebudou, a tak budete moci aspoň vyprávět, o čem ten film je,“ uvedl producent Tomáš Vican.

Distribuce filmu byla v úterý pozastavena.

Brněnského představení se z tvůrců zúčastnili scenáristé Matěj Podzimek a Tomáš Vávra, kameraman Jan J. Filip, režisér Martin Kopp a herci Lukáš Langmajer a Michal Isteník a také představitelé dětských rolí Šimon Klacl a Anna Krejčířová. K dalším výrazným postavám snímku patří Kryštof Hádek, Tereza Ramba, Miroslav Táborský, Marian Roden, Bronislav Deák, Radim Novák a další.

Kryštof se Simou Martausovou nahrál duet pro třetí Bobule

Kultura

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám