Hlavní obsah

Angelina Jolie natočí film o válečném fotografovi McCullinovi

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Angelina Jolie bude režírovat další společensky angažovaný film. Zachytí život Dona McCullina, fotografa, který si vybíral nejhorší části světa, fotil války a katastrofy. Při práci kdysi málem umřel, ale měl štěstí, letící střelu zastavil fotoaparát. Film vychází z fotografovy autobiografie Unreasonable Behaviour.

Foto: Profimedia.cz

Angelina Jolie

Článek

Don McCullin je britský fotograf, který je znám drastickými snímky z válečných konfliktů a sociálních bouří, často z Afriky a Asie, ale i z Irska. Od šedesátých let fotil taky ekologické katastrofy.

Za nejvýraznější jsou považovány nemilosrdné fotky z války ve Vietnamu. Neváhal fotit ani vraždy a mučení. McCullin si vždy vybíral nejchudší a nejdrsnější země světa, kde dokumentoval utrpení prostých lidí (Kambodža, Kongo, Indie).

Scénář k filmu sepisuje Gregory Burke a produkce se ujal Tom Hardy.

Foto: Profimedia.cz

Don McCullin

„Jsem poctěna, že mám šanci zfilmovat život Dona McCullina,” uvedla Angelina Jolie. “Přitáhla mě unikátní kombinace nebojácnosti a lidskosti, jeho absolutní závazek tlumočit pravdu o válce a jeho empatie a respekt k těm, kteří trpí jejími důsledky.“

„Viděl jsem poslední Angelinin film o Kambodži, strávil jsem tam hodně času během války. Udělalo na mě velký dojem, jak silný a přesný obraz místa a doby stvořila. Myslím, že u ní jsem v bezpečných, schopných a profesionálních rukách,“ podotkl 85letý McCullin.

Reklama

Výběr článků

Načítám