Hlavní obsah

Votvírák 2022 nabídne to nejlepší z domácí hudební scény

Novinky, Michaela Maršálová, Vojtěch Šelong, luh
Aktualizováno

Votvírák, na kterém vystupují ti nejlepší hudebníci z české a slovenské scény, se v roce 2020 měl konat už počtrnácté, kvůli koronavirové pandemii byl však dvakrát přesunut. V roce 2022 se tak návštěvníci po dvouleté pauze mohou opět těšit na oblíbený festival. Kdy se koná, kdo z interpretů zde vystoupí, jaká je cena vstupenek a doprava přinášíme v článku přehledně.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Diváci na jednom z minulých ročníků festivalu Votvírák

Článek

Kdy a kde festival bude

Festival nenese jméno Votvírák jen tak. Jeho název značí, že otvírá festivalovou sezónu. Každý ročník divákům nabídl to nejlepší z tuzemské hudební scény. Na festivalu vystoupili například muzikanti Divokej Bill, Aneta Langerová, Mandrage nebo Lipo.

V roce 2022 proběhne na obvyklém místě na ploše bývalého vojenského letiště Boží dar v Milovicích u Prahy, letos v termínu 10. - 12. června 2022.

Program

Divokej Bill potvrdil svou účast i pro letošní rok. Vedle nich vystoupí také kapely Kryštof, Mirai, Škwor, Rybičky 48, No Name, Arakain i interpreti jako Voxel, Xindl X, Pain, Rest nebo Smack.

Celý line-up najdete na webových stránkách festivalu.

Festival Votvírák to vzdává, přesune se na rok 2022

Kultura

Platnost a cena vstupenek

Cena základní vstupenky je 599 korun a zajišťuje vstup po celou dobu konání festivalu, včetně místa ve standardním stanovém městečku. Stan si samozřejmě musíte přivézt svůj.

K dispozici jsou i VIP vstupy nabízející různé výhody. Můžete si vybrat ze vstupenek KOMBI (699 kč, nadstandardní stanové město s barem a hygienickými prostory), VIP (1490 kč, samostatné VIP prostory), VIP GOLD (1990 kč, navíc i VIP parkování). Možné je také „vylepšit“ si svou standardní vstupenku na KOMBI za 199 kč. Parkovací karta se platí zvlášť, její cena je 400 kč pro jedno vozidlo.

Zakoupené vstupenky na zrušené ročníky 2020 i 2021 budou automaticky platit i příští rok.

Doprava i díky kyvadlovému autobusu

Milovice se nacházejí pouze 25 kilometrů od Prahy. Na Votvírák se dostanete autem, vlakem i autobusem, a dokonce tam jezdí z Prahy i kyvadlová doprava.

Pokud pojedete autem, sjedete z rychlostní silnice na Mladou Boleslav - (exit 26 Benátky nad Jizerou) a z královéhradecké dálnice (exit 18 Bříství). Příjezdové cesty budou označeny dopravním značením.

Pokud jedete autobusem, vystoupíte na zastávce Milovice. Jedete-li na Votvírák vlakem, pak vystoupíte na nádraží Milovice, které se nachází kilometr od areálu, kde se koná festival. Ten můžete dojít, nebo můžete využít speciální autobusovou kyvadlovou dopravu z nádraží Milovice do areálu Votvíráku a zpět.

Nejlepší letní festivaly v ČR 2022: Votvírák, Colours of Ostrava a další

Festivaly

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám