Hlavní obsah

United Islands přivezou skupiny z Ukrajiny, Běloruska či Litvy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Centrum Prahy ovládne 10. a 11. června zvláštní verze festivalu United Islands. Takzvaná Freedom Edition uvede hudební objevy z Ukrajiny, Běloruska, Polska, Litvy a dalších zemí.

Foto: United Islands

Dlina Volny

Článek

„Na pražských ostrovech o víkendu 10. a 11. června vystoupí po boku čtyřicítky dalších umělců z těchto zemí i stoupající evropská hvězda běloruské elektropopové trio Dlina Volny. Všichni interpreti se představí na celkem pěti scénách včetně tzv. Freedom Stage na Střeleckém ostrově. Oblíbený městský festival v srdci Prahy tímto pokračuje ve svých speciálních edicích - ta letošní je věnovaná tématu svobody,” informoval za pořadatele Filip Stowasser.

Dlina Volny kombinují osmdesátá léta a ponurou estetiku rodného Minsku se současným elektropopem a vystupují proti diktátorskému režimu Alexandra Lukašenka.

Málo objevený východ 

„Chceme letos návštěvníkům představit východoevropskou hudební scénu, a vyjádřit tak podporu těm umělcům, kteří nemají doma možnost v současnosti z různých důvodů vystupovat. I proto máme velkou radost, že naše pozvání přijali Dlina Volny,” odhaluje letošní koncept nová šéfka festivalu Kamila Buráňová.

„Chceme také inspirovat další festivaly, aby k sobě pozvaly zástupce východoevropské kulturní scény, která je u nás ještě stále málo objevená. Tím bychom alespoň symbolicky všichni společně oslavili evropské hodnoty a svobodu.”

Doprovodný program Ostrovy inspirace nabídne workshopy, přednášky a panelové diskuze na témata svobody, diverzity nebo udržitelnosti. Gastro zóna neboli Gastro Ostrovy letos představí udržitelné trendy ve stravování. Festival United Islands je zdarma.

Více na www.unitedislands.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám