Hlavní obsah

Rock for People 2022: To nejlepší z domácí i světové rockové scény

Novinky, Michaela Maršálová, Vojtěch Šelong, luh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Milovníci rocku se každoročně chystají na festival Rock for People do Hradce Králové. V roce 2020 byl kvůli pandemii koronaviru zrušen a stejný osud ho potkal i v roce 2021. Letos, v roce 2022, tak po dvouleté pauze oblíbený festival konečně znovu bez restrikcí proběhne.

Foto: ČTK

Americká kapela Green Day.

Článek

Rock for People je jeden z největších českých rockových hudebních festivalů konající se od roku 2005. Původně se odehrával na atletickém stadionu v Českém Brodě, ale od roku 2007 se fanoušci sjíždí do Festivalparku na bývalé vojenské letiště v Hradci Králové.

Vývoj epidemiologické situace covidu-19 dvakrát znemožnil akci uspořádat. Klasický mezinárodní festival v plném rozsahu nicméně proběhne letos, a to v termínu 15.-18. června 2022.

Program 2022: Green Day i Fall Out Boy

V minulosti Rock for People přivítal mnohé slavné rockery z Čech i zahraničí. Na festivalu vystoupily například kapely Wohnout, Placebo nebo Arctic Monkeys.

Colours of Ostrava 2022 po dvou letech znovu ožije

Festivaly

Letošní ročník bude nabití velkými jmény. Mezi ty největší patří hlavní interpreti jednotlivých dní – Biffy Clyro, Wolf Alice, Royal Blood, Skillet, Fall Out Boy, Sum 41. Green Day a Weezer. Seznam všech interpretů najdete na webových stránkách pořadatele.

Vstupenky

Platnost vstupenek byla automaticky prodloužena i pro následující termín a vstupenky vrácené k refundaci jsou z velké části vyprodány. Čtyřdenní vstupenky jsou na webu kompletně vyprodány, k dispozici jsou již jen vstupenky na jednotlivé dny.

Doprava zdarma

Do Hradce Králové se dostanete autem a jezdí tam autobusy i vlaky. Z města se na místo festivalu dostanete linkovými trolejbusy a autobusy. V bezprostřední blízkosti Festivalparku se nachází zastávka Letiště. Návštěvníci také mohou využít autobusovou kyvadlovou dopravu, která bude jezdit z Hradce Králové k Festivalparku zdarma.

Nejlepší letní festivaly v ČR 2022: Votvírák, Colours of Ostrava a další

Festivaly

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám