Hlavní obsah

Festival Mácháč 2022 po dvou letech opět roztančí

Novinky, Michaela Maršálová, Vojtěch Šelong, luh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V druhé půlce srpna se již tradičně koná festival Mácháč. Akce propojuje taneční hudbu s písčitou pláží Máchova jezera a je tak oblíbeným místem letního vyžití. Po koronavirové pauze se v roce 2022 festival opět vrací, a i letos si pro návštěvníky přichystal zajímavé interprety.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Festival Mácháč je největším domácím beach open air festivalem. Na pláži Klůček u Máchova jezera už se vystřídaly hvězdy jako Tiësto, Carl Cox nebo Paul van Dyk.

Program v rytmech electra i techna

Z důvodu koronavirové pandemie byli organizátoři obdobně jako u jiných festivalů nuceni k nucené dvouleté pauze. Letos proběhne jubilejní dvacátý ročník v termínu 19. - 20. srpna 2022.

Návštěvníci se mohou těšit na interprety Afrojack, Brennan Heart, Blastoyz, Paul Kalkbrenner, Anna nebo Joris Voorn. Celý program najdete na webových stránkách pořadatele.

Vstupenky

Klasická dvoudenní vstupenka se prodává za 1890 korun, lístek na pátek nebo sobotu (jednodenní) pak za 1290 korun. Je možné si také připlatit za více komfortu vstupenkami Gold (2790 kč) nebo Platinum (3990 kč).

Zakoupené vstupenky na rok 2020, respektive 2021 budou automaticky platit i na nový termín festivalu v roce 2022.

Let It Roll 2022 nabídne drum and bassovou nálož pod širým nebem

Festivaly

Doprava přímým spojem

Máchovo jezero leží asi 80 kilometrů severně od Prahy. Autem se tam dostanete z Prahy po silnici číslo 9 směrem na Mělník, pak pojedete do Dubé a z ní do Doks, u kterých se Mácháč nachází. V době konání festivalu je možno využít placených parkovišť nedaleko festivalového areálu. Cena za parkování je 350 korun na celý festival.

Chcete-li k jezeru dojet vlakem, jeďte do Mladé Boleslavi a tady přestupte na vlak do Doks. Autobusem se k Máchovu jezeru nejlépe dostanete z Prahy přímým spojem z Holešovic nebo Černého Mostu.

Ubytování bez stanu

Festival neprovozuje žádné stanové městečko. Ubytovat se můžete na místě v Autokempu Klůček nebo v penzionech v Doksech. Pořadatelé doporučují zařídit si ubytování spíš dříve než později, protože dobrá a blízká ubytování bývají brzy obsazena.

Nejlepší letní festivaly v ČR 2022: Votvírák, Colours of Ostrava a další

Festivaly

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám