Hlavní obsah

Hrady.cz se ruší. Polovina května a nejsou přesné podmínky, zlobí se pořadatelé

Hudební festival Hrady.cz se letos ruší. Navzdory částečnému uvolňování malých akcí panuje nejistota a pořadatelé uvedli, že takto není možné festival Hrady.cz realizovat.

Foto: Malina Malíček, Právo

Diváci a Kunětická hora.

Článek

„Je nám to moc líto, ale již podruhé za sebou musíme vyvěsit bílou vlajku na hradbách Hradů a s konečnou platností Vás informovat, že ani letos kvůli protipandemickým opatřením festival Hrady.cz v naplánovaném rozsahu neproběhne. Vyčkávali jsme do poslední možné chvíle, ale již se nedá nic dělat,“ uvedli pořadatelé.

„Dlouhodobá liknavost naší vlády a zejména pak ministerstva kultury v otázce stanovení jasných pravidel pro konání kulturních akcí během letošního léta nás dovedla do situace, že je druhá polovina května a stále nejsou přesné podmínky oficiálně schválené. Plán na obnovení kulturního života, který minulý týden zveřejnilo Ministerstvo kultury ČR na svých webových stránkách mkcr.cz, nám bohužel nedává jistotu, že by během léta bylo možné zrealizovat osm festivalů v rozsahu a kvalitě, na které jste zvyklí. S ohledem na tuto situaci Vám tak musíme s politováním sdělit, že jsme nuceni oficiálně a definitivně zrušit letošní ročník festivalu Hrady.cz 2021.“

Organizátoři uvažují o tom, že by v druhé polovině srpna uděalali menší light verzi Hradů, o které ještě budou informovat. Držitelům lístků nabízejí buď poukaz na light verzi, nebo na festival Hrady.cz 2022. Pokud někdo ani jednu z možností nevyužije, peníze se budou vracet na podzim 2022 v souladu se zákonem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám