Hlavní obsah

Daniel Hůlka zazpívá na Vysočině pop i operu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák Daniel Hůlka vystoupí na koncertech festivalu Pop nebo opera, který každoročně představuje na Vysočině pěvce z naší i zahraniční scény. Pořádá ho operní pěvec Jakub Pustina a letos je věnován netradičnímu spojení popu a opery.

Foto: archíi festivalu

Jakub Pustina a Daniel Hůlka budou protagonisty koncertů Pop nebo opera.

Článek

„S Danem jsme se potkali při nastudování Dvořákovy Rusalky, kde jsem zpíval prince a on vodníka. Hned při prvních tónech jeho árie jsem byl ohromen krásou a mohutností jeho hlasu, který zajisté okouzlí i naše posluchače,“ říká Pustina.

Koncerty se uskuteční ve Žďáru nad Sázavou (14. 8.), Havlíčkově Brodu (19. 8.), Jihlavě (5. 9.) a Třebíči (17. 9.), na posledním z nich s Pustinou vystoupí sopranistka Gabriela Beňačková.

V programu zazní písně z muzikálů Dracula a Bídníci i árie a dueta z oper Rusalka, Prodaná nevěsta nebo Turandot.

Daniel Hůlka vystudoval původně operní zpěv a po třiceti letech muzikálové kariéry se nyní rád občas vrací na operní jeviště.

Jakub Pustina před časem úspěšně vytvořil postavu Tristana ve Wagnerově opeře Tristan a Isolda na jevišti Severočeského divadla v Ústí nad Labem.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám