Hlavní obsah

Zrní zruší albu zaracha

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Své první vystoupení k nové desce Nebeský klid odehraje skupina Zrní 24. března v 19.35 hodin v pražském Lucerna Music Baru v rámci série živých koncertů #kulturažije. Bude přenášeno online na Mall.tv. Jako host s kapelou vystoupí Bohdan Bláhovec, režisér klipu k její starší skladbě Vězni.

Foto: Zuzana Veselá

Skupina Zrní má novou desku.

Článek

Pětičlenné skupině se podařilo realizovat jedno z nejzajímavějších alb ve své dosavadní diskografii. Na koncerty k němu ale nemůže za svými diváky vyrazit, protože situace kolem koronaviru v České republice a s ní přijatá bezpečnostní opatření vlády jí to nedovolí.

„Hudbě se věnujeme naplno, živíme se jí, nikdo si nenechal zadní vrátka. A teď s naším novým albem, ze kterého máme vážně velkou radost, nemůžeme jezdit koncertovat. Zůstalo uzavřené na internetu a v nosičích. Má zaracha,“ říká zpěvák Jan Unger.

Jediným řešením v době vládou vyhlášeného nouzového stavu bylo uspořádat koncert bez fanoušků přenášený online. Zrní se za tímto účelem spojilo s dárcovskou platformou Donio.cz, jejímž prostřednictvím založilo také sbírku.

„Všechny předchozí livestreamy jsme odehráli zadarmo, z čisté radosti. Teď doufáme, že nás fanoušci podpoří, aby ten Nebeský klid někde nezůstal ležet v koutě jak Igor Pelech. Aby s jarním kosím zpěvem vyletěl do světa, který se zavřel,“ vysvětluje Unger.

Skupina Zrní: Slabiny proměňujeme v přednosti

Kultura

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám