Hlavní obsah

Zraněný Mikolas Josef pokračuje v přípravě na semifinále Eurovize

Zpěvák Mikolas Josef, který se v neděli při zkoušce na vystoupení v hudební soutěži Eurovize zranil, pokračuje v přípravě na semifinále. Český zástupce v Eurovizi konané letos v Lisabonu sice skončil v nemocnici, ale přes poranění krční páteře počítá se čtvrteční zkouškou i s prvním semifinále, které ho čeká 8. května, řekl kreativní producent České televize Jan Potměšil.

Foto: Instagram/Mikolasjosef

Mikolas Josef

Článek

„Monitorujeme jeho zdravotní stav, ale čtvrteční zkoušky se může zúčastnit. Pravděpodobně budeme lehce omezovat akrobatické prvky jeho pódiové prezentace. Jsme připraveni na dvě varianty – buď zachovat původní podobu, nebo co umožní jeho zdravotní stav. Ale Mikolas Josef každopádně vystoupí,“ řekl  Potměšil.

Dvaadvacetiletý zpěvák, který Českou republiku zastupuje na 63. ročníku Eurovize, má podle Potměšila po odpočinku a několika vyšetřeních velkou chuť pokračovat ve své účasti na populární písňové soutěži. Mikolas Josef přijel do Lisabonu se svou vlastní písní Lie To Me. Podle sázkařských webů, z nichž citovala španělská média, patřil dosud český zpěvák mezi favority na vítězství spolu s Austrálii, Bulharskem, Francií či Izraelem.

Skladatel, zpěvák a multiinstrumentalista Mikolas Josef debutoval před třemi lety singlem a videoklipem Hands Bloody. Do širšího povědomí fanoušků se dostal ale až následujícími skladbami Free a Believe. Píseň Believe mu zajistila pozvání od hudebního producenta Nikodema Milewského do Vídně, kde Josef dnes převážně žije.

Reklama

Výběr článků

Načítám