Hlavní obsah

Zpěvák Václav Bárta: Rocksymphony je splněný sen

Právo, Jaroslav Špulák

Rocksymphony II je hudební projekt, jenž spojuje živou rockovou kapelu se zlínskou Filharmonií Bohuslava Martinů a zpěváky Martou Jandovou a Václavem Noidem Bártou. Aktuálně startuje jeho koncertní turné.

Foto: archiv Rocksymphony II.

Václav Noid Bárta a Marta Jandová při představení.

Článek

Již 30. ledna se představí v ostravské hale Tatran, o den později v Bobycentru Zoner Hall v Brně a 3. února v pražské hale Královka. Poté se 26. dubna zastaví ve Zlíně.

„Líbí se mi klasické rockové fláky, které jsou vybrané. Od písničky Alice Coopera přes skladby Black Sabbath, Deep Purple, Europe, Helloween, Iron Maiden, Judas Priest, Nazareth po třeba Scorpions. Na mnohých z nich jsem vyrůstal,“ řekl Právu Bárta. „Spojení rockové hudby se symfonickým orchestrem pro mě je a vždycky bylo to nejzajímavější.“

Důležité pro celý projekt jsou právě výkony zpěváků Bárty a Jandové. Na výběru písniček se nepodíleli, přesto jim náramně sedí.

„Jsem s nimi spokojen a Martě také vyhovují. Umí zpívat jemnou popinu, ale když zabrousí svým skvělým rockovým hlasem do klasiky, mám z toho husí kůži. Je to úžasná zpěvačka, vynikající člověk a skvělý bavič. Každý koncert Rocksymphony II je pro mě zážitek,“ pochválil Bárta spolupráci.

Přiznal zároveň, že některé vybrané skladby jsou pěvecky nesmírně náročné. „Třeba písnička Helloween od stejnojmenné německé skupiny je opravdu těžká, melodická linka je hodně ve výškách. Já si ji ale vždycky přál zpívat, a když teď mohu se symfonickým orchestrem, opravdu si to užívám. Je to krása, splněný sen,“ vysvětlil Bárta.

Jandová na koncertech zpívá i svou skladbu Barvy, která je na jejím stejnojmenném loňském albu. Videoklip k ní jí v současné době natáčí právě její pěvecký kolega z Rocksymphony II.

„Spousta lidí si myslí, že jsem natočil i nedávno vydaný klip k její písničce Milovat. V něm ale jenom hraju. Týden poté, co byl dokončen, jsme začali točit klip k Barvám, protože bylo vyhovující počasí. Vyjít by měl v dubnu,“ upřesnil Bárta.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám