Hlavní obsah

Zpěvák U2 se dal na novinařinu

Novinky, Stanislav Dvořák

Svůj pravidelný sloupek v prestižním listu The New York Times bude mít Bono, frontman skupiny U2. V neděli se čtenáři dočkají prvního. Osmačtyřicetiletý zpěvák bude nahrávat i mluvenou verzi, kterou bude možné stahovat z internetu, informovala BBC.

Článek

Bono uvedl, že to pro něj bude pocta. Zmínil se také, že interpunkce není jeho silnou stránkou. "Nikdy jsem nebyl dobrý na tečky a čárky," řekl.

Andrew Rosenthal z The New York Times si myslí, že Bono je mimořádný muž, který dokáže hluboce přemýšlet o nejrůznějších tématech. Jeho sloupek se může věnovat mnoha oblastem.

Lze očekávat, že zpěvák U2 bude na stránkách amerického listu bičovat západní svět za konzum a ničení planety. Již řadu let jsou známy jeho aktivity v oblastech jako ekologie, řešení dluhů chudých zemích a zlepšení životních podmínek v Africe či Jižní Americe.

Politika bude i na desce

Očekávaná novinka U2 No Line on the Horizon vychází 2. března. Podle magazínu RollingStone se nese částečně v tradičním stylu U2, ale přiznává i vliv klasického hard-rocku a blues-rocku. 

Také deska, stejně jako Bonovy články, zacílí na politická témata. Například píseň Cedars of Libanon je baladickým vyprávěním o neštěstích současného světa, v němž se Bono stylizuje do válečného reportéra.

Reklama

Výběr článků

Načítám