Hlavní obsah

Zpěvák skupiny Bad Company zemřel na zástavu srdce

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brian Anthony Howe, který byl frontmanem kapely Bad Company od počátku 80. let do půlky 90. let, zemřel ve věku 66 let na zástavu srdce. Informoval o tom ve čvrtek zpravodajský server TMZ s tím, že talentovaný muzikant zemřel ve svém domě na Floridě. Podle příbuzného však byl možná už na cestě k lékaři. Howe prodělal infarkt již v roce 2017.

Foto: Profimedia.cz

Brian Anthony Howe na snímku z roku 2015

Článek

Howe ve světě hudby prorazil jako frontman kapely Bad Company, kdy se mu povedlo dát o sobě vědět albem Fame and Fortune v roce 1986. Umělec narozený v anglickém městě Portsmouth v kapele nahradil Paula Rodgerse, který se rozhodl skupinu opustit, aby mohl trávit čas se svou manželkou.

Kapela se dostala na špici komerčního úspěchu v roce 1990 albem Holy Water, do kterého většinu songů napsal právě Howe. Album se dostalo do TOP 40 a dosáhlo platinového statusu za milion prodejů, i díky hitové skladbě If You Needed Somebody.

Sólová cesta

O dva roky později Howe vydal s kapelou své poslední album Here Comes Trouble. V roce 1994 pak rockovou kapelu opustil kvůli neshodám s kytaristou Mickem Ralphsem a bubeníkem Simonem Kirkem.

Howe se později vydal na sólovou cestu. V roce 1997 vydal album Tangled In Blue, aby jej s jednou přidanou skladbou vydal znovu v roce 2003 pod názvem Touch. V únoru 2010 pak vydal své druhé sólové album The Circus Bar, které se ve Velké Británii setkalo s vesměs pozitivní odezvou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám