Hlavní obsah

Zpěvák 10 Julian představuje klip natočený na jeden záběr

Právo, jaš, kul

10 Julian zveřejňuje nový videoklip své písně Spolu. Pořídil ho na jeden záběr a zahrál ho živě. Píseň původně nahrál s producentem Borisem Carloffem. Na Novinkách.cz má klip premiéru.

Klip k písničce Spolu.Video: archiv 10 Juliana

 
Článek

S producentem zkoušel vytvořit netradiční aranže na klasickou popovou strukturu. „Mé předpoklady byly takové, že zvolenou aranž písně ne každý pochopí a bude se mu hned líbit. Ale já to chtěl opravdu udělat jinak,“ sdělil 10 Julian.

„Pár lidí mi také psalo a ptalo se, jak chci tu píseň hrát naživo? Tak jsem si prostě sedl a zahrál ji. Nechtěl jsem dělat studiovou verzi a mít vše perfektní. Líbí se mi, když nějaký umělec vydá třeba rychlou píseň, ale na kytaru ji pak zahraje úplně jinak,“ dodal 10 Julian.

Když přišla řeč na to, jaká verze se mu líbí víc, nedokázal si vybrat. Každá má pro něj něco do sebe.

10 Julian, jehož civilní jméno je Julian Záhorovský, je členem skupiny Sabrage. S písní, kterou nyní vydává sólově a pod uměleckým jménem, v kapele nekončí. Už třeba jenom proto, že loňský rok pro ni byl zatím vůbec nejúspěšnější. Hrála na festivalech Hrady CZ, Létofest či Rock for People.

Píseň Skrytý city se stala titulní k filmu Po čem muži touží. Kapela natočila také videoklip Naše Praha k padesátému výročí okupace ze srpna 1968. Momentálně je opět ve studiu a natáčí nové skladby, které představí na letošním pardubickém majálesu.

Reklama

Výběr článků

Načítám