Hlavní obsah

Zpěvačka Zuzana Mikulcová chystá mezinárodní projekt. Ukázkou je singl a videoklip Nádeje

Právo, jaš, kul

Slovenská zpěvačka a skladatelka Zuzana Mikulcová se těší čím dál větší popularitě. Poslední album Dievča sklidilo příznivé kritiky na Slovensku a úspěšné české turné potvrdilo, že i zde má čím dál větší zázemí. Nyní přichází s mezinárodním projektem Fúzie, v němž spojuje umělce z Čech, Slovenska a Maďarska. Na úvod představuje singl Nádeje.

Písnička a klip Zuzany Mikulcové NádejeVideo: Tranzistor

 
Článek

Projekt posluchači přiblíží po hudební i vizuální stránce různorodé umělce i jejich země. „Píseň Nádeje je má srdcovka. Napsala jsem ji po jedné probdělé noci s přáteli ze školních časů, kteří ztratili ideály o životě i lidech. Já se zase naopak snažím v lidech vidět to pozitivní. Proto vznikly Nádeje, abychom je neztráceli,“ prozrazuje o novém singlu Mikulcová.

Spoluautorem hudby a producentem singlu je Andrej Hruška. Videoklip vznikl v režii Dominika Janovského v Mikulcové rodném městě Rimavské Sobotě.

Zuzana Mikulcová má na kontě již dvě autorská alba a na slovenské scéně se těší velké oblibě. Žánrově spojuje slovenské texty s pop-soulem a prvky elektronické hudby. V loňském roce nahrála s rapery Vecem a Tonem S skladbu Tváre slobody k výročí sametové revoluce, kterou prezentovali na Koncertech pre všímavých – cenách Bílá vrána.

Představila se také na vystoupeních Peter Lipa – 75 let v plném nasazení, cenách Via Bona Nadace Pontis, Igric 2019, v televizních pořadech, Legendy popu, Zlaté časy a jako hudební host vystoupila v relaci Trochu jinak v SND a jinde. Jako autorka se podílela na aktuálním albu Lucie Bílé Ta o mně.

„V čase karantény jsem udělala takové mini Fúzie s názvem #nahrajmi a vyzvala jsem kamarády a fanoušky, aby mi poslali nějaké nahrávky. Prostřednictvím sociálních sítí jsme si mohli zahrát alespoň na dálku a mohli společně tvořit. Má to skvělé ohlasy, což mě nesmírně těší,“ dodává zpěvačka o svých aktivitách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám