Hlavní obsah

Zpěvačka Misha získala čtyři slovenské 'Grammy'

Novinky, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Mladá slovenská zpěvačka Misha se stala největší hvězdou pátečního odevzdávání ceny Aurel 2002, slovenské obdoby Grammy. Členové hudební akademie ji vyhlásili zpěvačkou roku, objevem roku, navíc její desku Colors In My Life označili za nejlepší loňské album. Cenu za zmíněnou desku získal také producent Marián Kachút.

Foto: Jiří Částka, www.FotoBanka.net

Koncert skupiny Kabát v rámci Banditi di Praga Tour 2011 v liberecké Tipsport areně 1. 4. 2011.

Článek

Při opětovném děkování už Misha nevěděla, co říct a neustále opakovala "Děkuji, děkuji, to jsem opravdu nečekala". Misha letos zastínila Janu Kirschnerovou, která na Slovensku kralovala v uplynulých letech. Misha byla přitom ještě před rokem zcela neznámou zpěvačkou, ale její loňské album vzbudilo značnou pozornost. Její písně dobývaly žebříčky hitparád a stala se ze dne na den hvězdou a jedním z nejprodávanějších slovenských interpretů.

Sama se však příliš nezměnila a stále nosí na hlavě oblíbený šátek. Akademici ocenili, že Misha přinesla na slovenskou hudební scénu "svěží vítr". Slovenská hvězdička zpívá slovensky i anglicky, k čemuž má výborné předpoklady, vždyť pracovala i jako tlumočnice. Den před odevzdáváním cen Aurel oslavila své 28. narozeniny.

Zpěvákem roku se stal Richard Müller, který obhájil pozici z loňska. Za své album Retro získal také společně se Slavomírem Gibejem cenu "Nejlepší obal roku". Müller se slavnostního večera nezúčastnil, protože před několika dny podstoupil operaci nohy.

Skupinou roku se stala kapela Horkýže slíže.

Ovace pro Mariána Vargu

Večer moderoval Miro Žbirka, jehož duet s českou zpěvačkou Marthou "Co bolí, to přebolí" byl oceněn jako nejlepší skladba roku. Cenu za celoživotní dílo obdržel Marián Varga, který nedávno s úspěchem vystoupil také v Praze. Bývalý člen skupin Prúdy a Collegium Musicum se dočkal od kolegů velkých ovací.

Všichni účinkující odmítli vystoupení na playback a živá vystoupení byla příjemným osvěžením večera. Se skupinou Hex si na klávesy zahrál také bývalý člen skupiny Lucie Michal Dvořák.

Reklama

Výběr článků

Načítám