Hlavní obsah

Zfilmují další knihu Stephena Kinga

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filmaři se chystají na další adaptaci knihy amerického spisovatele Stephena Kinga. Tentokrát půjde o román The Girl Who Loved Tom Gordon, jenž byl poprvé publikován v roce 1999 a česky vyšel pod názvem Holčička, která měla ráda Toma Gordona. Informaci přinesl server Variety.com

Foto: ČTK

Stephen King má radost.

Článek

Producentkou projektu je Chris Romerová, vdova po hororovém králi Georgi A. Romerovi, jenž natočil snímky Noc oživlých mrtvol, Úsvit mrtvých nebo The Crazies. Je iniciátorkou nápadu a adaptaci připraví ve spolupráci s producenty Royem Leem (pracoval na snímku To), Jonem Bergem a Ryanem Silbertalem.

Nadšení ze záměru natočit filmovou verzi své knihy projevil i samotný spisovatel Stephen King, který ocenil dlouholetou snahu Romerové o adaptaci knihy.

The Girl Who Loved Tom Gordon je příběh devítileté dívky Trischy, která se při stopování se svou matkou a bratrem ztratila v lesích na Appalachian Trail. Vypráví o její zoufalé cestě přírodou ve snaze vrátit se domů.

Trischa s postupujícím hladem a strachem ze tmy začne trpět halucinacemi a potkává v lese fiktivní postavy. Postupně si začne myslet, že ji pronásleduje nějaká nadpřirozená bytost.

V tuto chvíli zatím není jisté, kdo bude snímek režírovat a kdo se v něm představí.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám