Hlavní obsah

Zemřela Tamara Miansarovová proslavená písní Pusť vsegda budět solnce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ve středu večer zemřela v Moskvě sovětská a ruská zpěvačka Tamara Miansarovová, která se proslavila interpretací písně Pusť vsegda budět solnce (Ať nám vždy slunce svítí), jež byla známá i v komunistickém Československu. Ve věku 86 let podlehla v nemocnici zápalu plic. S odvoláním na zpěvaččina manžela, houslistu Marka Feldmana, to ve čtvrtek oznámila ruská média.

Tamara Miansarova – Pusť vsegda budět solnce

 
Článek

S písničkou Pusť vsegda budět solnce, kterou komunisté a hudebníci zprvu odmítali, vyhrála Miansarovová v roce 1963 hudební festival v polských Sopotech. Okamžitě se stala celebritou, na počátku 70. let ale upadla v nemilost. Až později obdržela titul národní umělkyně a také Řád přátelství národů.

Foto: http://miansarova.narod.ru/

Tamara Miansarovová

Prezident Miloš Zeman text slavné písně recitoval na konci svého projevu na ruském velvyslanectví v Praze v květnu 2013. Skladbu také zazpíval dětský sbor ve Washingtonu tehdejšímu sovětskému prezidentovi Michailu Gorbačovovi v červnu 1990.

Reklama

Výběr článků

Načítám