Hlavní obsah

Zemřela hollywoodská legenda Virginia Mayová

Právo, ČTK, míš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Ve věku 84 let zemřela Virginia Mayová, jedna z nejsvůdnějších hollywoodských krasavic 40. let, jejíž křivky na stříbrném plátně okouzlily takové herecké partnery, jako byl Danny Kaye, James Cagney či později Gregory Peck a Burt Lancaster.

Foto: Alena Zavoralová

interiér výstavy

Článek

Mayová se narodila jako Virginia Clara Jonesová v St. Louis v Missouri a do světa showbusinessu vstoupila jako šestiletá. Už tehdy prý byla pevně rozhodnutá stát se hvězdou a tento svůj cíl naplnila víc než vrchovatě. Jen ve 40. a 50. letech minulého století se objevila ve 40 filmech, kde zvládala jak role komediální, tak dramatické.

S hereckým partnerem Dannym Kayem se objevila v sérii hudebních komedií včetně titulů Tajný život Waltera Mittyho, The Kid From Brooklyn (Dítě z Brooklynu) či A Song Is Born (Zrodila se píseň).

K jejím hereckým partnerům patřili mnozí slavní muži Hollywoodu. Například po boku Rexe Harrisona stála ve filmu King Richard and the Crusaders (Král Richard a křižáci), se začínajícím Paulem Newmanem hrála ve snímku The Silver Chalice (Stříbrný kalich), hrála s Bobem Hopem, Burtem Lancasterem, Kirkem Douglasem a také Ronaldem Reaganem.

Na divadelních prknech zářila v Hello, Dolly či Bosé nohy v parku. Později se objevovala jako host mnoha televizních pořadů včetně epizod kriminálních seriálů Remington Steele, To je vražda, napsala a v romantickém seriálu Santa Barbara.

Virginia Mayová na smínku z roku 1999 (ČTK/AP)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám