Hlavní obsah

Zemřela herečka Sally Kellermanová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Americká herečka Sally Kellermanová, kterou proslavila role majora Houlihanové ve filmu M*A*S*H režiséra Roberta Altmana, zemřela ve čtvrtek ve věku 84 let v Los Angeles. Informoval o tom server Hollywood Reporter, skon potvrdil webu Variety také mluvčí herečky Alan Eichler.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Zemřela herečka Sally KellermanováVideo: Reuters

 
Článek

Vysoká blondýna se do paměti diváků nejvýrazněji zapsala rolí vojenské vrchní zdravotní sestry Margaret Houlihanové, přezdívané Šťabajzna (Hot Lips) v kultovní černé komedii M*A*S*H z roku 1970. Ta jí vynesla nominaci na Oscara za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli, cenu ale nezískala. S režisérem Altmanem později rodilá Kaliforňanka Kellermanová spolupracovala na filmech Hráč a Pret-A-Porter a dalších.

Kellermanová, která se věnovala také zpěvu a vydala dvě alba, se v průběhu své dlouhé herecké kariéry objevila také v televizních seriálech, například Star Trek (1966) či Columbo (1998).

Foto: Profimedia.cz

Sally Kellermanová na archivním snímku

Po krátkém manželství se scenáristou Rickem Edelsteinem se v roce 1980 provdala za filmového producenta Jonathana D. Kranea (1952–2016), s nímž adoptovala dvě děti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám