Hlavní obsah

Zemřela herečka Anita Ekbergová, slavná Sylvia ze Sladkého života

Novinky, vps, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V nemocnici u Říma zemřela švédská herečka Anita Ekbergová, hvězda filmu La Dolce Vita (Sladký život) italského režiséra Federica Felliniho. Informoval o tom server BBC News s odkazem na italská média.

Slavná scéna z filmu Sladký život, v níž se postava Sylvie koupe ve Fontádě di Trevi

 
Článek

Ekbergová zemřela v sobotu ráno. Bývalé Miss Švédska, z níž se po účasti ve Felliniho filmu po boku Marcella Mastroianniho stal sexsymbol, bylo 83 let.

Proslulá je především scéna koupele Ekbergové v roli slavné Sylvie obletované muži v římské Fontáně di Trevi.

Foto: Profimedia.cz

Anita Ekbergová ve filmu La Dolce Vita

Foto: Profimedia.cz

Anita Ekbergová v době své největší slávy

Herečka vyrůstala ve společnosti sedmi dalších sourozenců a už jako teenager se věnovala modelingu. Poté, co vyhrála soutěž Miss Švédska, odjela do Spojených států na soutěž Miss Universe. Navzdory neúspěchu v soutěži byla vyslána za prací do Itálie, kde se seznámila s Fellinim, který ji pak obsadil do svého slavného filmu.

Ekbergová si také zahrála ve filmu Vojna a mír společně s Audrey Hepburnovou a Henrym Fondou. Dále se objevila například ve snímcích Interview, Jestliže je úterý, musíme být v Belgii, Klauni, Krvavá Cesta.

Kromě Sladkého života ji Fellini obsadil ještě do filmů Boccaccio a Intervisity, v němž hrála sebe samu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám