Hlavní obsah

Zemřela autorka E.T. - Mimozemšťana Melissa Mathisonová

Novinky, Stanislav Dvořák

Melissa Mathisonová, která napsala příběh E.T. - Mimozemšťana a byla za to nominována na Oscara, zemřela ve středu v Los Angeles. Bylo jí 65 let.

Ukázka z filmu E.T. - Mimozemšťan

 
Článek

Film E.T. natočil podle jejího scénáře Steven Spielberg. Nedlouho před smrtí se s ním scenáristka znovu setkala a adaptovala předlohu Roalda Dahla The BFG, na které slavný režisér ještě pořád pracuje.

O své kolegyni řekl: „Melissa měla srdce, které vyzařovalo štědrost a lásku a hořelo jasně jako to, které dala E.T.“

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Profimedia.cz

Melissa Mathisonová v osmdesátých letech s hercem Harrisonem Fordem

V osmdesátých letech zavzpomínal v jednom rozhovoru na jejich spolupráci: „Melissa mi dodala první verzi scénáře, 107 stránek, a já to hodinu četl. Ohromilo mě to. Byl to scénář, který jsem chtěl hned druhý den točit. Bylo to tak upřímné, že se Melissa okamžitě propojila s mým srdcem.“

Foto: Profimedia.cz

Melissa Mathisonová, Harrison Ford a dalajlama

Napsala také scénáře Kouzelný klíč, Zóna soumraku, Černý hřebec a The Escape Artist. Hodně oceňovaný byl film o Tibetu Kundun Martina Scorseseho. Během natáčení se autorka spřátelila s dalajlamou.

Mathisonová pocházela z Los Angeles a vystudovala na U. C. Berkeley. V letech 1983 až 2004 byla manželkou herce Harrisona Forda, se kterým měla dvě děti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám